Gyakran ismételt kérdések

Nem, a kosár a Heti Friss munkaeszköze és a miénk marad. Minden kiszállítás alkalmával cseréljük az üres kosarat telire. Ha pedig hosszabb szünetet kérnek vagy valaki lemondja a szolgáltatást, akkor a kosarat elhozzuk.
Nagykőrösön, Cegléden és Kiskunfélegyházán kedden, Kecskeméten és környékén pedig csütörtökön illetve pénteken.
Nem, de helyi termelőktől vásárolunk így az áru nem utazik száz vagy akár ezer km-eket. Vagyis nem érdekük a termelőknek, hogy az egészségesség vagy az ízek, zamatok rovására plusz vegyszerekkel kezeljék a portékáikat. És természetesen a mi családjaink is ezt fogyasztják.
A kiszállítást megelőzően elektronikus számlát küldünk. Ebben az értesítőben található egy fizetési link is. Ezen keresztül átutalás vagy internetes kártyás fizetés is indítható. De a helyszínen a futárnál készpénzben is lehet rendezni a kosár árát illetve kártyaterminál is van a futáraink többségénél.
Két szempontból is hatékonyabbak vagyunk a szupermarketeknél: 1) Kevesebbet utazik az áru. 2) Nálunk nincs felesleg és kidobott zöldség, gyümölcs. Pontosan annyit vásárolunk, amennyi a megrendelt kosarak megtöltéséhez szükséges. Így összességében és hosszú távon jobb ár/érték arányban tudunk zöldséget és gyümölcsöt szállítani a kedves ügyfeleinknek.
Ez idény függő, mert a kosár értéke az állandó. 1,5-2 kg alma, kb. 1,5 kg krumpli, 40 dkg vöröshagyma, 20 dkg gyökér, 60 dkg sárgarépa, egy csökör petrezselyem, egy kis karalábé vagy valami más levesbe való az "ízéért". Ezek az állandó tartalmak. Ehhez jön az idény gyümölcs, összesen akár 1-3 kg mennyiségben, a szendvicszöldségek: összesen 6-8-10 db. Pl. paprika, paradicsom, uborka, egy marék koktél paradicsom, egy zöldhagyma, stb. Majd pedig a főfogásos zöldség, ami lehet egy fej karfiol, 4-5 cukkíni, 4 cső kukorica, 60-70 dkg brokkoli, stb. Télen sok holmi vagy hűtőházból (krumpli, alma, répa, stb) vagy üvegházból jön. Ezek drágábbak, így kicsit kevesebb portéka jut a kosarakba. Nyáron mindennek lentebb van az ára, ekkor bővebbek a kosarak. De értékben mindig ugyanannyi finomság van benne.
Természetesen. Minden héten almán kívül is legalább 3 féle gyümölcs van a kínálatban. Ha csak gyümölcsöt kérsz, akkor ezekből állítjuk össze a kosaradat. A beállításokban először még segít az ügyfélszolgálatunk, de utána Te is be tudod állítani itt az oldalon.
Nem egy zöldség-gyümölcs webshop-ot szerettünk volna csinálni. Az év folyamán mindig másnak van szezonja. Mi azt tűztük ki, hogy a helyi piacon aktuálisan megtalálható portékákból minden ügyfelünknek egy olyan válogatást készítünk, amiből el tudja látni a családját a Heti Frissel. Minden családnak mások az igényei, ezért több lehetőség is van a kosarak tartalmának testre szabására, de termékenként nem lehet konkrétan megadni a kért mennyiségeket.
Kisebb mennyiséget sajnos nem, de sok ügyfelünk van, akik csak páros vagy páratlan heteken kérnek kosarat. Több holmi eláll hosszabb ideig is, így ügyesen el lehet nyújtani a felhasználást két hétre.
Ezzel semmi baj nincs. Annyi kérésünk van, hogy a szállítást megelőző második napig szólj és akkor nem vásárolunk feleslegesen. Természetesen a lemondott kosarat nem kell kifizetni. Ha közben már kiállítottuk a számlát, akkor azt majd sztornózzuk.